[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Import Indiase meubels – Een wereldwijd perspectief

Als je niet je hele leven onder een rots hebt geleefd, zul je weten dat van alle sociale trends die onze levensstijl bepalen, de grootste, meest langdurige die meerdere generaties beslaat, consumentisme is – de liefde van de mens voor winkelen. Van televisies tot snuisterijen en van eten tot meubels, winkelen is altijd veel meer dan een noodzaak geweest; het was het favoriete sociale tijdverdrijf van de mens. De reclame-industrie – zowel print als digitaal – heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van winkelen als sociale trend.

Wanneer we door lifestylemagazines bladeren, worden we getrakteerd op een verbijsterend scala aan decorideeën – van de ‘perfecte’ bekleding tot de ‘beste’ eetkamerstoelen tot de meest ‘comfortabele’ banken. Heb je je ooit afgevraagd waarom?

‘Het is comfort first, comfort last en comfort always’, aldus de gerenommeerde interieurontwerper Timothy Corrigan. De mens is een sociaal dier, dat net zo veel waarde hecht aan comfort als aan esthetiek of nut. Wanneer we meubels kopen voor onze huizen en werkruimten, kiezend uit een breed scala aan opties, zoeken we naar iets dat esthetisch aantrekkelijk, comfortabel in gebruik en utilitair is. Meubelwinkelen gaat dus niet alleen over comfort of nut; het is onze stijlverklaring.

IMPORT INDIAAS MEUBILAIR (1)[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Hoe is het allemaal begonnen? Het concept van meubels is terug te voeren tot 3100 B.C. Toen de nomadische mens zich begon te settelen, ontstonden eenvoudige, utilitaire meubels. Met de vooruitgang van de samenleving verschoven de wil van de mens naar complexere en sierlijke meubelstukken. In de oudheid werden meubels nog steeds handgemaakt door bekwame ambachtslieden, één uitgebreid stuk per keer. Toen kwam het tijdperk van industrialisatie, waarbij meubels voor het eerst massaal werden geproduceerd. Zo werd meubelmaken als industrie geboren.

De wereldwijde meubelindustrie wordt vandaag gewaardeerd op ongeveer USD 530 miljard en zal naar verwachting bijna USD 650 miljard bereiken in de komende 5 – 6 jaar. Dit laat alleen maar zien hoe belangrijk meubels vandaag de dag in onze levensstijl zijn geworden. Een van de belangrijkste spelers in de wereldwijde meubelindustrie is China. De vroegste Chinese meubels werden al begin 770 voor Christus gemaakt. Enkele van de onderscheidende kenmerken van klassieke Chinese meubels zijn het gebruik van exotisch hardhout en dikke lakafwerking. Toen het importverbod tijdens de Ming- en Qing-dynastieën werd opgeheven, kregen Chinese timmerlieden de vrijheid om een grotere variëteit en grotere hoeveelheid hout te importeren. Hierdoor groeide de meubelindustrie snel. De ‘Sleeping Giant’ – zoals China de bijnaam kreeg van Napoléon Bonaparte – draagt vandaag 37,5% bij aan de wereldwijde meubelexport.

IMPORT INDIAAS MEUBILAIR (3)[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Net als China heeft de VS ook een aanzienlijk deel van de wereldwijde meubelmarkt in de controle. Het begin van Amerikaanse meubels dateert uit het midden van de 17e eeuw, toen de vroege kolonisten hun tijd begonnen te besteden aan het maken van meubels. Amerikaanse houtbewerkingsstijlen hebben de afgelopen eeuwen verschillende veranderingen ondergaan. De Vroeg-Amerikaanse en Koloniale periodes werden voornamelijk beïnvloed door de beschikbaarheid van materialen en de heersende Franse en Britse stijlen. De moderne en postmoderne periodes daarentegen waren sterk afhankelijk van Aziatische en Afrikaanse invloeden. De gebruikte materialen varieerden in de loop van de tijd van zachthout en hardhout tot massaproductie van gegoten multiplex, metalen en kunststof. Deze veranderingen zijn in overeenstemming met de enorme vraag naar Amerikaans meubilair, zowel in binnen- als buitenland.

Er is een nog grotere vraag in de VS naar de invoer van meubels uit de rest van de wereld. In 2019 bedroeg de Amerikaanse meubelexport ongeveer $ 10 miljard, maar de invoer van meubels werd gewaardeerd op bijna $ 68 miljard. De belangrijkste reden achter de grote vraag naar geïmporteerde meubels in de VS is de beschikbaarheid van hoogwaardige, uitstekende meubels tegen concurrerende prijzen. Van duurzame en duurzame Chinese meubels en tenon joint meubels tot ingewikkeld gesneden Indiase houten meubels – de Amerikaanse consument heeft keuze te over![/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]India is een relatief nieuwkomer in de meubelwereld. Pas na de komst van Europese indringers op Indiase bodem begon het concept van huishoudmeubilair zich te ontwikkelen. Daarvoor behoorden de enige meubels die in India werden gezien meestal tot koninklijke huishoudens. Het was na de komst van de Portugezen dat meubelmaken als industrie zich ontwikkelde. In korte tijd werd India een toonaangevende speler in de wereldwijde meubelarena.

De Indiase meubelindustrie is nog steeds geclassificeerd als een ‘ongeorganiseerde’ sector en is sterk onderontwikkeld. Desondanks draagt India al ongeveer 5% bij aan de wereldwijde meubelmarkt. Met een groei van bijna 13% – veel meer dan de wereldwijde groei van 5,1% – heeft de Indiase meubelindustrie een enorm exportpotentieel. Alleen al in 2019 werd de export van houten meubels en andere houtproducten in India gewaardeerd op $ 1,13 miljard.

Dit is goed nieuws voor alle landen waar veel vraag is naar de invoer van meubels uit India. De VS zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de invoer van meubels ter waarde van $ 224 miljoen uit India. Niet ver achterblijven Duitsland ($60 miljoen), Nederland ($59 miljoen), het Verenigd Koninkrijk ($40 miljoen) en Frankrijk ($34 miljoen). Wereldwijd werd de invoer van meubels uit India in 2019 gewaardeerd op bijna $ 950 miljoen.

Waarom is Indiaas meubilair wereldwijd zo gewild? Door de geschiedenis heen staat India bekend om voortreffelijk vakmanschap. Van ingewikkeld houtsnijwerk, fijne lederen bekleding, sierlijke motieven en metaalwerk tot riet- en bamboesnijwerk, de wereldwijde klanten van de Indiase meubelindustrie hebben veel om naar uit te kijken.

IMPORT INDIAN FURNITURE 4[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]De invoer van meubels uit India varieert in verschillende categorieën, afhankelijk van de eindverbruiker. Van houten meubels tot metaalbewerkingen, van kantoormeubilair tot meubels voor winkels, van woonkamermeubels in leer tot slaapkamermeubels in massief hout – de internationale vraag naar meubelimport uit India omvat een breed scala. De meest populaire categorie exportmeubelen is houten meubels. Dit mag geen verrassing zijn; Indiaas houten handwerk en ingewikkeld gesneden houten meubels zijn al vele eeuwen gewild. Een ander type meubilair dat snel de wereldwijde interesse vastlegt, is metalen meubels; in de afgelopen vijf jaar is de export van Metalen Meubels in India met bijna 16% gegroeid.

Om tegemoet te komen aan deze steeds groeiende wereldwijde vraag naar Indiase meubels, wagen steeds meer Indiase meubelbedrijven zich op de exportmarkt. Hoewel sommigen nog steeds moeite hebben om voet aan de grond te krijgen, zijn er enkele bedrijven – zoals Suren Space – die een niche voor zichzelf hebben gesneden in de wereldwijde arena.[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Suren Space is een Indiase meubelontwerper en fabrikant uit Jodhpur, Rajasthan. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en leveren – inclusief export – van topkwaliteit, prachtig ontworpen, unieke meubelstukken, speciaal afgestemd op de voorkeuren van de klant. Van horeca- en commercieel meubilair, contract- en projectmeubilair tot huis- en op maat gemaakte meubels, Suren Space biedt een breed scala aan keuzes. Hoewel een restauranteigenaar misschien op zoek is naar een huttenkast of een decoratieve tafellamp, kan een meubelwinkel een vraag hebben naar een consoletafel of een antieke lookgarderobe. Wat is gebruikelijk tussen hen en alle andere klanten? Hun one-stop bestemming voor eersteklas meubels tegen redelijke prijzen – Suren Space.

De vraag naar het meubilair van Suren Space gaat veel verder dan de binnenlandse markt. Naast houten meubels zijn ook metalen, lederen en gestoffeerde meubels in trek op de wereldmarkt. Alleen al in 2020 werd de Indiase export van ijzeren meubels gewaardeerd op $ 18,94 miljoen. De strategische locatie van Suren Space in Jodhpur – een van india’s belangrijkste havens voor meubelexport – biedt het bedrijf een logistiek voordeel op de exportmarkt.

‘Meubels’ is een zeer brede term, die alle soorten accessoires en meubels omvat die we gebruiken om onze huizen en werkruimten te versieren. De keuzes zijn praktisch grenzeloos. Dus, wat heeft Suren Space te bieden in de wereldwijde meubelexportindustrie? De meubelexport van het bedrijf heeft verschillende categorieën.[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Importeer Indiase meubels voor winkels en studio’s

Wanneer we meubels willen kopen, bezoeken we meestal een meubelwinkel of studio om door de vele beschikbare keuzes te bladeren, voordat we de ‘best passende’ meubels selecteren. Het brede scala aan opties dat een meubelwinkel zijn klanten biedt, wordt gekocht bij meubelfabrikanten zoals Suren Space.

  • Slaapkamermeubilair
   • Rechte lijn massief hout een lade slaapkamer bed
   • Whitewash Massief Hout Moderne Slaapkamer Bijzettafel
   • Aara Finish Mesh Design Retro Nachtkastje in Natuurlijke Afwerking
   • Oude deur gerecycled antiek reproductie bed ontwerp
  • Eetkamer meubels
   • Acacia Massief Hout Metalen Onderklapbare Eettafel
   • Armleuning Lederen Fitted Designer Choice Hotel Dining Set
   • Zwart-wit patroon metalen vouwen buiten eettafel
   • Antieke reproductie echte oude deur dressoir

[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Indiaas meubilair importeren voor groothandels

Er is een enorme vraag op de wereldwijde meubelmarkt naar bulkimport van meubels uit India. Indiase meubelfabrikanten hebben een voordeel in termen van lage productiekosten en hoogwaardige meubels. Meubelgroothandels in andere landen importeren meubels in bulk uit India en verkopen ze vervolgens aan bedrijven en retailers tegen zeer concurrerende prijzen.

  • Vlag patroon echte geit lederen groothandel bank
  • Wing Tufted Back Canvas Sofa Design Groothandel
  • Traditionele Rajasthani Jaipuri Fabric Pouf in groothandel
  • Wielbasis TVC: Groothandel Indiase meubels
  • Reeks van drie Groothandelsnest van Geplaatste Lijsten
  • Trunk Box Dual Use Groothandel Salontafel meubilair

INDIAAS MEUBILAIR IMPORTEREN[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

ImportEer Indiase meubels voor ontwerpers

We hebben allemaal verschillende smaken – of het nu gaat om eten, kleding en zelfs meubels. Een bank die er misschien aantrekkelijk uitziet voor iemand, wordt misschien niet eens opgemerkt door een andere. Daarom is op maat gemaakte of op maat gemaakte meubels enorm populair geworden, vooral op de internationale markt. Prachtig vervaardigde, op maat gemaakte meubels uit India worden geïmporteerd door meubelliefhebbers over de hele wereld.

  • Meubels voor woningen
   • Designer stijl Indiase teruggewonnen hout vier deuren tv-kast
   • Dubbele afwerking meerdere plug designer vloerlamp
   • Brown Distress Finish Designer Lade Poef Kruk
   • Stapelbare geit lederen designer kruk met gietijzeren klaptafel
  • Commercieel meubilair
   • Armleuning Lederen Fitted Designer Choice Hotel Dining Set
   • Pure Metal Designer Resort Outdoor Stoel
   • Bent Metal Designer Outdoor Indoor Bistro Center Tafel
   • Getufte Designer Canvas Pure Lederen Commerciële TweezitsBank

[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Meubilair voor gastvrijheid

De wereldwijde horeca wordt vandaag gewaardeerd op ongeveer $ 5 miljard, met een CAGR (compound annual growth rate) van meer dan 18%. Na meer dan een jaar van opsluiting als gevolg van de pandemie, proberen mensen over de hele wereld langzaam wat normaliteit in hun leven te brengen. De populaire keuze? Uitgaan. Restaurants, pubs, resorts en zelfs kampen – allemaal populaire bestemmingen voor diegenen die op zoek zijn naar een pauze. Het is maar normaal dat horecagelegenheden over de hele wereld hun ‘look’ willen vernieuwen, om te profiteren van deze toename van de vraag.

Een van de toonaangevende meubelexporteurs naar deze vestigingen is Suren Space, een meubelontwerper, fabrikant en leverancier.

 • Hotel- en resortmeubilair
 • Solid Acacia Wood Camp Tent Resort Bijzettafel
 • Dragon bedrukt lederen ontwerp enkele hospitality bank
 • Vier lade uniek design resort console tafel
 • Maharadja geïnspireerd gesneden hoge hoofd-rust design Indiase Hotel Resort Bed
 • Meubels voor restaurants, bars, enz.
  • Farmhouse Barrel Drum Metal Bar Stoel Tafel Set
  • L vorm massief hout lederen gestoffeerde hoek restaurant booth bank
  • Koelkast stijl teruggewonnen Indiase houten dressoir
  • Indian Street geïnspireerd Hath Thela Display Meubilair

IMPORT INDIAAS MEUBILAIR (2)[/vc_column_text][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]We hebben een lange weg afgelegd, van de tijd dat het maken en verhandelen van meubels een lokaal fenomeen was, tot een wereldwijde industrie van miljarden dollars. De groeiende bijdrage van India aan de wereldwijde meubelindustrie gaat hand in hand met de stijgende vraag naar meubelimport uit India. Made in India-meubels, die de harten van klanten over de hele wereld hebben veroverd, zullen binnenkort de wereldwijde meubelmarkt veroveren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]